top of page

Frequently Asked Questions

Reinigen van opritten, ontmossen van daken, reinigen van daken

 • Wat is de oorzaak van algen, korstmossen en mossen? "
  Algen, korstmossen en mossen onstaan op vochtige plaatsen waar een gebrek aan ventilatie van toepassing is. Algen komen het snelst op het dak terecht, daarna de korstmossen op de droogste plaatsen van uw dak en de gewone mossen op de vochtigste en natste plaatsen. Mos komt het snelst voor op de noordkant of schaduwkant van uw woning omdat deze kant vaak het minste zon krijgt of helemaal geen zon en deze kant hierdoor altijd zeer vochtig is.
 • Wanneer is een ontmossing van mijn dak nodig?
  Het is belangrijk om tijdig je dak te laten ontmossen. Vanaf de groene aanslag en beginnende mossen zichtbaar zijn, kan u het beste met ons contact opnemen. Wij hanteren een reiniging zonder hogedrukreiniger waardoor wij de voorkeur bieden aan preventief het dak te laten ontmossen vooraleer te wachten tot het dak zeer vervuild is.
 • Kan ik ook zelf mijn woning ontmossen?
  Alles kan maar toch is dit af te raden. Wij beschikken over de nodige middelen om op een veilige manier voor onszelf en uw woning op de nodige plaatsen te geraken.
 • Hoeveel kost een ontmossing?
  Voor de prijs hanteren wij een standaardtarief per vierkante meter. Deze prijs omvat alle kosten (werkuren, producten, transport) en is exclusief btw.
 • Waarom is ontmossen nodig?
  Het tijdig ontmossen van uw dak zorgt in de eerste plaats voor een langere levensduur van het dak. Met het ontmossen van uw dak zorgt u ervoor dat uw dak zich steeds in topstaat bevindt en hierdoor beschermd is tegen toekomstige mossen, winden, regen, sneeuw en andere atmosferische vervuilingen.
 • Kan ik mijn woning ontmossen met alleen een hogedrukreiniger?
  Wij raden aan om eerst je dak te ontmossen met een biologisch anti-mos product. Nadien kan je eventueel je dak afspuiten met een hogedrukreiniger indien gewenst. Dit vergroot natuurlijk wel de kans op schade en heel veel vuil. Om deze reden gebruiken wij enkel biologische producten en geen hogedrukreiniger op uw dak. Als het anti-mos product zijn werk kan doen, zal het dak nadien door de regen en wind worden schoongespoeld zonder de risico's op schade met een hogedrukreiniger.
bottom of page