top of page

Reinigen van zonnepanelen

Reinigen zonnepanelen met osmosewater

Zonnepanelen zijn vaak een prijzige investering die we heel snel willen terugverdienen. Hierbij is het vooral van belang dat het rendement van jouw zonnepanelen zo hoog mogelijk blijft. 

Het reinigen van de zonnepanelen zorgt niet enkel voor een frissere look van jouw woning maar ook voor een optimaal rendement. 

Bij het niet frequent reinigen van de zonnepanelen kan het rendement met wel 20% dalen. Je hebt er dus alle baat bij om je panelen regelmatig te reinigen. Ook als slechts één paneel vuil ziet, moet je dat schoonmaken omdat dit een impact in rendement kan hebben op de hele serie zonnepanelen.

Osmose reiniging Mosmobiel

Mosmobiel reinigt uw zonnepanelen met osmose water, wat heel eenvoudig en snel gaat en ook veilig is voor uw zonnepanelen.

Osmose water is ontdaan van alle vervuiling zoals kalk, bacteriën, mineralen en virussen. Hierdoor is osmosewater ideaal te gebruiken voor het reinigen van zonnepanelen.

Osmosewater droogt op zonder dat het vlekken achterlaat en geeft ons het voordeel dat de zonnepanelen nadien niet afgedroogd hoeven te worden. 

Gebruik zeker nooit een hogedrukreiniger op de zonnepanelen. Het risico op schade van de zonnepanelen is reeël.

Reinigen zonnepanelen met osmosewater
bottom of page